05-12-2007

De kerstactie 2007 heeft gelukkig genoeg geld opgeleverd om wederom een diner voor de patiënten in Lissabon te geven. Wij willen alle donateurs hiervoor hartelijk danken! Begin december is Grace Beatriz, namens de Dany Foundation, op eigen kosten naar Lissabon afgereisd. Zij kwam daar in de eerste plaats om het diner te organiseren voor de pensionbewoners.

Op Sinterklaasavond is er een diner gehouden voor ongeveer 30 patiënten in het bekende restaurant En’Clave in Lissabon (Bana, een alom gerespecteerde Kaapverdiaanse zanger was jarenlang eigenaar van deze Kaapverdiaanse uitgaansplek). Het is een zeer geslaagde avond geworden. De patiënten waren allemaal speciaal uitgedost voor deze avond. De vrouwen werden door Grace opgemaakt.

Het nationale Kaapverdiaanse gerecht Katchupa ontbrak uiteraard niet. Maar de uitgedeelde pepernoten, die zeer in de smaak vielen, zorgden ook voor een Nederlands tintje. Verder waren er live muzikanten aanwezig. Er was een geweldige sfeer en de patiënten hadden het zeer naar hun zin. Iedereen kreeg later op de avond nog een kado.

Voor meer foto’s zie ook de nieuwe fotogalerij Diner met de patiënten. Nieuwe foto’s van de pensionbewoners en de minimale omstandigheden waarin zij moeten leven zijn te zien in Pensions in Lissabon.

Tijdens de bezoeken van Grace aan enkele van deze pensions zijn tot grote vreugde van de bewoners ook allerlei ingezamelde kleding en spullen uitgedeeld. Met de opbrengsten van de Kerstactie 2007 hebben wij verder ook kado’s kunnen kopen voor de jongere meestal kankerpatiënten die in de ziekenhuizen opgenomen zijn. Foto’s hiervan zijn te zien in De Patiënten. Dit was een heel ontroerend bezoek. De soms zeer jonge patiënten waren ondanks hun levensbedreigende ziekte toch zeer opgewekt en dankbaar voor hun kerstpresentjes.

Grace heeft veel nieuwe contacten kunnen leggen waardoor de komst van een nieuw opvanghuis voor Kaapverdiaanse patiënten in Portugal versneld kan worden. Bijzonder hoopvol is de toezegging van een gemeenteraadslid in Lissabon om ons project te ondersteunen. Verder hebben wij positieve reacties ontvangen van een aantal bekende Kaapverdiaanse artiesten, woonachtig in Lissabon.

Archief/Archive/Arquivo/Archives
Sponsors & Partners