Pasar Reinalda met optreden van Reinaldaband

29 oktober 2011

Op uitnodiging van Lederina (“Lady”) mocht de Dany Foundation kostenloos deelnemen aan de indische Pasar gehouden in het Reinaldahuis, een zorginstelling.  Heel gezellig en sfeervol was de Pasar Reinalda  wederom een succesvolle event.  Samen met  oud-collega Toos en een bewoonster van het Reinaldahuis  heeft Grace Beatriz veel spulletjes kunnen verkopen om geld in te zamelen voor de komende kerstactie. Veel van die spullen waren reeds geschonken door collega’s.

Tijdens de Pasar  treedt organisator Lederina ook samen op met haar Reinaldaband.  Hun muziek roept een authentiek  indische stemming op waarvan ook  mensen met andere afkomst zichtbaar van genieten. Senang! De Reinaldaband heeft onlangs een jublieumcd uitgebracht (een gedeelte van de verkoopopbrengst is aan de Dany Foundation geschonken). Meer informatie over deze hartverwarmende band vindt u op hun website

De Reinaldaband zamelt zelf tijdens de Pasar ook geld in voor het goede doel waarvan een gedeelte geschonken wordt aan de Dany Foundation. In totaal bedroeg de opbrengst voor de Dany Foundation ongeveer € 220,-

Onze welgemeende dank gaat uit naar iedereen die dit resultaat mogelijk heeft gemaakt! En in het bijzonder naar Marjolein, Lady en haar swingende Reinaldaband!
Artikel uit de Wijkkrant Haarlem Oost


Pasar ook in teken van goede doelen

Door marij

link

‘We hebben het hier met z’n allen naar de zin, wat zou ik blij zijn als u allemaal vijf euro doneert aan een goed doel’, roept organisator Lederina tussen een optreden door. Er wordt gedanst, gegeten, geflaneerd langs kraampjes én veel bezoekers lopen in exotische kleding. Kortom, de Pasar mag er zijn.

Tekst en foto: Willem Brand

In het restaurant loopt oma Inge de Water uit Nieuw-Vennep met haar kleinzoon Lodi. ‘Ja, het is toch wel spannend, dit is de tweede keer dat ik met de Reinaldaband optreed.’ Maar uit haar verhaal blijkt dat ze door de wol geverfd is. Vanaf haar elfde trad ze op in een familieband. ‘In de jaren vijftig en zestig speelden we veel Hawaiian-muziek. Die was enorm populair in Indonesië en verhuisde mee toen veel families, waaronder ook de onze, naar Nederland kwamen.’

Grace Beatriz zit samen met oud-collega Toos van de Janskliniek achter een ‘vrijmarktkraam’ met een breed assortiment aan spullen. Ze zijn voor een prikkie te koop en de opbrengst is voor een goed doel, jonge kankerpatiënten in Portugal. Vijf jaar terug heeft Grace de Dany Foundation opgericht, daar zit een bijzonder verhaal achter.

‘Via de telefoon had ik bijna dagelijks contact met de 19-jarige Kaapverdiaan Dany die opgenomen was in een ziekenhuis in Lissabon. Op Kaapverdië waar ik ben geboren, zijn de medische voorzieningen niet goed. Een klein aantal ernstig zieken, meestal kinderen, krijgen met Portugees geld een behandeling. Dat is echt een soort loterij, ’ vertelt Reinalda-medewerkster Grace, die in december tachtig kerstpakketten gaat bezorgen.

Dan is het tijd voor het optreden van Inge de Water, ze opent met het jazz-nummer ‘All of me’. Een mooie binnenkomer gevolgd door bekende Indische liedjes. Het lijkt wel of de Reinaldaband haar al jaren begeleid, zo gemakkelijk deinen ze mee op de golven van haar heldere en geroutineerde stem. Verderop is de kraam met Indische koekjes van de tantes Vera en Yvonne al uitverkocht…

Archief/Archive/Arquivo/Archives
Sponsors & Partners