Eind Juni 2014 hebben 3 fantastische vrouwen met een groot hart, Bia Silva, Dulce Araujo & Ducha Rodriguez,  een bezoek gebracht aan het pension Madeira en ook pension 25 Abril. Ze kwamen helemaal uit Italie en vanuit Rotterdam om de bewoners weer wat moed in te spreken, wat geld toe te steken en er werd ook een feestlijke lunch georganiseerd door Ducha Rodriguez uit Rotterdam. Echt geweldig! Van harte dank namens de Dany Foundation maar natuurlijk vooral namens de bewoners van de pensions!

Bericht van Bia Silva uit Rome waarin zij vertelt hoe schokkend de situatie was die zij in Lissabon aantrof maar ook haar bewondering uit voor de mensen die desondanks optimistisch blijven. Zij moedigt een ieder aan om deze pensionbewoners te steunen en te bezoeken!

Hoje levantei me com o meu pensamento nesta jovem mãe que faleceu há dias em Lisboa após uma longa doença. Como é que se morre assim tão jovem? Que sofrimento saber q vamos morrer e deixar os nossos filhos pequenos? Estas eram as angústias da Arlete.
Na semana passada estive em Lisboa e fui visitar os doentes nas pensões Madeira e 25 de Abril. Meu Deus quanto sofrimento, quanta miséria. A Edite que também deixou os seus filhos em Cabo Verde, está muito doente mas conserva uma alegria contagiante. Disse me D. Bia vou tirar o lenço e tiramos juntas uma foto e acrescentou, hoje me sinto bonita.
Convido a todos quando passarem por Lisboa a levarem uma palavra de conforto aos nossos doentes. Um beijo especial à Edite, Armindo e Ramiro. Não vos posso esquecer.

Foto genomen in kamer van onlangs gearriveerde jonge patiënt tussen Bia en Dulce in. Zijn bed en dat van zijn kamergenoot passen nauwelijks in de kamer.

Foto tezamen met vrouw die reeds bestralingstherapie heeft ondergaan maar zeer optimistisch gestemd was.

Bericht van Ducha Rodriguez uit Rotterdam die de pensionbewoners een vrolijke lunch aanbood met lekker eten en drinken voor iedereen. Zij bidt voor een spoedig herstel van de zieke bewoners zodat zij snel terug kunnen keren naar hun moederland: Kaapverdië!

Bem sucedido o fim de semana em Lisboa: lanche oferecido aos Cabo-verdianos doentes de cancro evacuados para tratamento em Portugal. Que o Senhor derrame uma chuva de cura sobre essas pessoas para que elas possam regressar, com saúde, à sua terra natal.

Foto’s gemaakt tijdens de lunch

Archief/Archive/Arquivo/Archives
Sponsors & Partners