In januari 2012 hebben bij wij een inzamelactie gehouden voor Jamila, een kankerpatiënte van 8 jaar die ik vorig jaar (2011) ontmoet had in het IPO van Lissabon. Zij was voorlopig uitbehandeld maar thuis stond er geen bed voor haar gereed.

Haar jonge moeder vertelt “Ik woon in een krottewoning in Setubal, zo’n 50km ten zuiden van Lissabon”, “Mijn huis heeft uiteraard geen voorzieningen voor zo een ernstig ziek kind en daarom is zij weer ziek geworden” vervolgde deze bezorgde moeder.

Haar man is werkloos en probeert een baan te vinden, want een ziekte-uitkering krijgt hij niet. Zij zelf had een
bijbaantje van een paar uurtjes schoonmaken bij een mevrouw, maar door de ziekte van haar dochter kan ze
nu niet meer werken. Ik vroeg haar hoe ze dan weet te overleven. Ze weet het zelf ook niet meer, zeg ze. “We
leven nu van het voedsel dat we krijgen van de Kerk”.

Met de opbrengsten van de inzamelactie is een bed gekocht bij IKEA in Portugal. Frans Huizer, tijdelijk woonachtig in Portugal, heeft alles ter plekke gecoordineerd. Echt fantastisch! Er is ook beddegoed afgeleverd voor Jamila en knuffels en 2e hands kleding voor de andere patiënten in het IPO in Lissabon.

Iedereen die meegewerkt heeft aan het realiseren van deze actie; REUZE BEDANKT!!!

Jamila en haar moeder

Archief/Archive/Arquivo/Archives
Sponsors & Partners